Met de steun van CAN zijn er in Nederland twee open-access scale-up faciliteiten gerealiseerd.
Maak hieronder kennis met hun teams en neem gerust contact met ze op via de onderstaande links voor meer informatie.
Cultivate at Scale
Cultivate at Scale in Maastricht, een onafhankelijke spin-out van Mosa Meat en gericht op celkweekbioprocessen.
Biotechnology Fermentation Factory Ede
Biotechnology Fermentation Factory in Ede, empowered door NIZO en gericht op precisiefermentatie
Deze faciliteiten, ontwikkeld in samenwerking met de Cellulaire Agricultuur Nederland Stichting (CAN), Biotechnology Fermentation Factory Ede (BFF), NIZO Food Research, Cultivate at Scale (CaS), Mosa Meat, het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) en het Nationaal Groeifonds, vormen een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van duurzame voedselproductie.

Maresa Oosterman,
Voorzitter van de Cellulaire Agricultuur Nederland
zei bij de lancering:
"Na jaren van voorbereiding zijn we nu erg blij om deze opschalingsfaciliteiten aan te kondigen, die cruciaal zijn voor het stimuleren van cellulaire agricultuur in Nederland en wereldwijd. De afgelopen jaren hebben we onderzoeksprogramma's op universiteiten en educatieve programma's mogelijk gemaakt en deze opschalingssamenwerking is nog een mooi voorbeeld van hoe we innovatie in voedselproductie stimuleren. Door precisiefermentatie en celkweek op te schalen, kunnen we onze eiwitbronnen diversifiëren en onze voedselsystemen toekomstbestendig maken."
Over de Partners
Over CAN Scale-up
De Cellulaire Agricultuur Nederland Stichting werd opgericht in 2021. Deze stichting heeft als doel om de ontwikkeling van cellulaire agricultuur in Nederland en wereldwijd te stimuleren. CAN werft hiervoor fondsen en neemt de verantwoordelijkheid voor het laten bloeien van deze sector door het leiden en uitvoeren van programma’s. De stichting bouwt een sterk Nederlands ecosysteem voor cellulaire agricultuur, gebaseerd op de pijlers Onderwijs, Onderzoek, Opschaling, Sociale integratie en Innovatie.
Meer informatie: www.cellulaireagricultuur.nl.
Contact: Ira van Eelen
E: ira@cellulaireagricultuur.nl
T: +316 5346 0633
Over Biotechnology Fermentation Factory (BFF)
Biotechnology Fermentation Factory Ede is een toonaangevend innovatiecentrum voor de cellulaire agricultuur- en precisiefermentatie-industrieën. Gevestigd in Nederland, biedt BFF geavanceerde, open-toegang schaalvergrotingsfaciliteiten ter ondersteuning van bedrijven die hun onderzoek en productieprocessen willen bevorderen. Met zijn state-of-the-art infrastructuur, waaronder food-grade pilotplants en geavanceerde laboratoria, versnelt BFF de ontwikkeling en commercialisering van duurzame voedseloplossingen.
Meer informatie: www.bff-ede.com.
Contact: Marcel Oogink, Managing Director
E : marcel.oogink@bff-ede.com,
T: +31 318 659511
Over NIZO
NIZO is een wereldwijd toonaangevende, private en onafhankelijke contractonderzoeksorganisatie die zich al meer dan 75 jaar specialiseert in voedsel- en gezondheidsinnovatie. Met de grootste open toegang food-grade pilotplant van Europa, benut NIZO de geïntegreerde kracht van wetenschap en technologie om klanten te helpen voedsel en voeding succesvoller, duurzamer en sneller te transformeren, wat uiteindelijk leidt tot beter voedsel en gezondheid.
Meer informatie: www.nizo.com.
Contact: Celine Brattinga, Marketing & Comms Manager
T : +31 318 659211
Over Cultivate at Scale
Cultivate at Scale is een onafhankelijke open-access opschalingsfaciliteit in Maastricht voor de ontwikkeling van celkweekprocessen. Mogelijk gemaakt door het Nationaal Groeifonds en Mosa Meat, werkt de faciliteit samen binnen het cellulaire landbouwecosysteem. Naast toegang biedt het diensten zoals inkoop van celvoeding, kwaliteitscontrole en regulatoir advies. Een ervaren team helpt bedrijven van R&D naar grootschalige productie, wat de wereldwijde transitie naar duurzame voedselsystemen versnelt.
Meer informatie: www.cultivateatscale.com.
Contact: Jaco van der Merwe, Managing Director
E: jaco@cultivateatscale.com